Hoppa till sidans innehåll

Hem

Orust Night Trail 2017 -Tack för i år

19 NOV 2017 21:58
Se gärna vår Facebooksida Brattås CK för bilder
  • Uppdaterad: 19 NOV 2017 22:01

För andra året anordnades Orust Night Trail (ONT) en härligt mörk novemberkväll. ONT är ett evenemang som har växt till sig på kort tid och som nu verkar ha hittat ett format som lockar löpare av alla sorter. Tävlingen är förlagd till Henån, norra Orust, på gränsen mellan motionsspår och kuperad obanad skogsmark. Denna  blandning av trail och obanad nattlöpning längs reflexbanor har visat sig vara ett lyckat giftemål mellan orienteringslöpning och utmanande traillöpning. Brattås CK ser framåt nästa års upplaga och hoppas på att ännu fler löpare hittar till startlinjen på någon av de tre distanserna.

 

Till skillnad från i fjol var novemberkvällen i år lugn och stjärnklar. Banorna var förhållandevis torra och snabblöpta, vilket också visade sig när flera banrekord fick stryka på foten. Några av årets klassegrare var återvändare från i fjol, som ville ta nya skalper. Snabbast herrlöparen på 5 km-banan var återigen Thomas Abrahamsson (M5,17-44), som i år hade den goda smaken att tävla för Brattås CK. Han slaktade sitt fjolårstid med dryga 2 minuter (22.25) före Victor Flingmark (Uddevalla OK) och Calle Lönnvald (Bokenäs IF). I M5, 45+ klassen vann Ulrik Olsson (Brattås CK) på 25.24 före Anders Rosén (Stengungsundslöparna) och Anders Carlsson (Stengungsunds friidrott).

 

I K5,17-44 dominerade återigen swimrun löprskan Sara Olsson på 5 km-banan. Sara pulveriserade sitt gamla rekord med över 4 minuter (28.28), framför Joanna Johansson och Teresia Walsund Nilsson. K5, 45+ var en intern uppgörelse inom Uddevalla OK, där Marianne Wassenius avgick med segern framför Nina Bejbom och Eva Karlsson.

 

På korta banan (3 km) var det ett skönt myller av unga och mindre unga löpare. Av damerna avgick Malva Arvidsson (F12), Brattås CK med segern på 18.11. På herrsidan var det fjolårets raket från Kungälvs OK, Karl Aderstedt Althoff (P12), som tog hem segern på 15.05. På ungdomsbanan 1,5 km vann Anton Arvidsson (8.23) respektive Wilma Henriksson (8.42). Fler enastående prestationer kan du läsa om i resultatlistan.  

 

Brattås CK tackar alla löpare och funktionärer för i år, och välkomnar er tillbaka till ONT 2018. Vi vill även tacka våra sponsorer Kinnarps och ICA Pärlan för ert välkomna bidrag.

 

ONT 2017 Resultat

Skribent: Magnus Arvidsson
E-post: Adressen Gömd

______________________________

______________________________

 _Thordén

 

 

______________________________

Postadress:
Brattås CK - Orientering
Jenny Arvidsson, Dalby 145
47395 Henån

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jarvidsson2005@gmail...

Se all info