Hoppa till sidans innehåll

Hem

Klubbresa till Danmark mars 2018

24 OKT 2017 22:48
Häng med till Nordjysk 2-dagars, helgen 9-11 mars
  • Skapad: 24 OKT 2017 22:48

Brattås CK, orienteringssektionen, ordnar ett klubbresa till norra Jylland under helgen vecka 10, fredag till söndag 9-11 mars. Under helgen arrangerar den lokala klubben Vendelboerne det traditionella tvådagarstävlingen Nordjysk, som i vanlig ordning är förlagd till norra Jyllands säregna terräng med sandklitter och barrträdsskogar. Detaljer i reseplaneringen återstår att besluta om men konceptet är följande: resa med minibussar från Orust och via färjan Göteborg till Fredrikshamn. Logi i Ålbäck eller på annan ort i nära anslutning till det primära tävlingsområdet Tversted på västkusten. Pris för enskild klubbmedlem meddelas senare men se riktpris för login i bifogad information från arrangören. Därtill kommer sannolikt en resekostnad samt tävlingsanmälan hos arrangören.

Tävlingarna är i första hand en långdistans på lördagen och en medel på söndagen. Om man gapar efter mer så erbjuds även en träning i Ålbäck på fredag eftermiddag samt en nattbana på samma ort på fredagkväll. Klasser och banlängder framgår av bifogad information från arrangören.

Som synes gäller det att packa med sig de långa benen. Tur då att Danmark är platt som en pannkaka. Terrängen på norra Jylland är annorlunda mot vår och definitivt tekniskt utmanande när man kommer ut i sandklitterna eller i väldigt gröna granplaneringar (se exempelkartor nedan). Och som om inte detta vore nog dragplåster så är vi ett stort gäng brattåsare som åker. Sannolikt kommer vi även ha följe av andra klubbar i vårt distrikt som man får tillfälle att lära känna bättre.

Med hänsyn till bokning av logi bör vi få din intresseanmälan senast siste oktober (This is a mailto link). Mer info om resedetaljer och kostnader kommer inom kort. Anmälan till tävling är ingen brådska, och klubbens ledare hjälper gärna till med lämplig klass etc

Skribent: Thomas Bergstrand
E-post: Adressen Gömd

______________________________

______________________________

 _Thordén

 

 

______________________________

Postadress:
Brattås CK - Orientering
Jenny Arvidsson, Dalby 145
47395 Henån

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jarvidsson2005@gmail...

Se all info